YAŞAM MERKEZİ İRTİFAK HAKKI TESİSİ İHALE EDİLECEKTİR

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden:

Madde 1 - İhale konusu taşınmaz malın niteliği, yeri ve miktarı,

a) Niteliği                                               :  Kampüs içerisinde bulunan 4.286,78 m² alan üzerinde bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan bina yapımı ve çevre düzenlemesi içeren; Yaşam Merkezi Yapımı ve İşletilmesi.

b) Yeri                                                    :  Üniversitemiz kampüsü içerisi, Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Köşk dağı Mahallesi, 106 pafta, 1370 ada, 105 numaralı parselin 4.249,34 m².si ve 1370 ada, 35 numaralı parselin 37,44 m².si olmak üzere toplam 4.286,78 m² yüzölçümüne sahip alan üzerinde.

c) Miktarı, Hakkın Süresi                       :  22 (yirmi iki) yıl süreli irtifak hakkı tesisi.

Madde 2 - Şartname ve eklerin nereden ve hangi şartlarla alınacağı veya görülebileceği,

İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak ihaleye teklif verecek olanların idarece onaylı ihale dokümanını satın almaları zorunludur. (İhale dokümanı satış bedeli alındı belgesi karşılığında Strateji ve Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine yatırılacaktır.)

a) İhale dokümanının görülebileceği yer :  Erciyes Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

b) İhale dokümanının görülebileceği

    internet adresi                                     :  http://www.erciyes.edu.tr

c) İhale dokümanının satın

    alınabileceği yer                                  :  Erciyes Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

d) İhale dokümanı satış bedeli                :  250,00.-TL

Madde 3 - İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,

a) İhalenin yapılacağı adres                    :  Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Talas Yolu 5. Km Rektörlük Binası 4. Kat 38039 KAYSERİ

b) Tekliflerin sunulacağı adres               :  Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Talas Yolu 5. Km Rektörlük Binası 4. Kat 38039 KAYSERİ

c) İhale (son teklif verme) tarihi             :  19/04/2017 Çarşamba Günü

d) İhale (son teklif verme) saati              :  10.00

e) İhale komisyonunun toplantı yeri       :  Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Toplantı Salonu.

f) İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile (irtifak hakkı muhammen bedel üzerinden artırma yoluyla) yapılacaktır.

g) Aynı kanunun 37, 38, 39 ve 40. maddelerindeki hükümler sırasıyla uygulanacak, geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılacaktır.

h) Teklifler ihale (son teklif verme) tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta yoluyla da gönderilebilir.

ı) Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir.

i) İhale (son teklif verme) saatine kadar İdareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz. Verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

j) Saat ayarlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) ulusal saat ayarı esas alınır.

Madde 4 - Tahmin edilen bedel, alınacak geçici teminat miktarı,

a) İlk yıl irtifak hakkı muhammen bedeli 42.868,00-TL (kırkikibinsekizyüzaltmışsekiz TürkLirası)dir.

b) Geçici teminat miktarı

- İlk yıl irtifak hakkı muhammen bedeli 42.868,00-TL- (%3 geçici teminat 1.286,00-TL),

- İnşaatın muhammen bedeli 10.965.028,80-TL (%3 geçici teminat 328.951,00-TL),

- Toplam muhammen bedel 11.007.896,80-TL olup,

- Toplam % 3 geçici teminat miktarı 330.237,00-TL’dir.

c) İstekliler teminat olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre geçici teminat olarak kabul edilen değerleri ibraz edebilecekleri gibi geçici teminatı nakit olarak da Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine ihale saatine kadar yatırabilirler. Geçici teminat, mektup olarak verilecekse süresiz olmalıdır.

Madde 5 - İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,

İhaleye katılabilmek için, isteklilerin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu Kanunun 74 üncü maddesine dayanılarak çıkarılan Yönetmelikte belirtilen şartları taşımaları, aşağıda istenilen belgeleri vermeleri ve geçici teminatı yatırmaları gerekir.

a. Şartname ekinde yer alan örneğe (EK-1 formu) uygun olarak hazırlayacakları teklif mektubu.

b. Yasal yerleşim yeri sahibi olduklarına ilişkin belge, (Gerçek kişiler için Nüfus Müdürlüklerinden, Tüzel Kişiler için Ticaret ve/veya Sanayi Odasından alınacak bir belge ile belgelendirilecektir.)

c. Tebligat için Türkiye’de adresini gösteren belge, (İstekli tarafından şartname ekinde yer alan EK-2 Formuna uygun bir dilekçe ile belgelendirecektir.)

d. Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını gösteren belge, (İlgisine göre nüfus cüzdanı ve vergi kimlik kartının aslı veya noter tasdikli sureti)

e. Adli sicil belgesi.

- Gerçek kişi olması halinde Türkiye Cumhuriyeti Savcılığından alınacak adli sicil belgesi.

- Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliği oluşturan gerçek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Savcılığından alınacak adli sicil belgeleri.

f. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ve ilgili meslek odası belgesi;

- Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkarlar odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

- Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuat gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge;

g. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

- Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

- Tüzel kişi olması halinde; ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

h. Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,

ı. İş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde iş ortaklığı beyannamesi ( EK-3 Formu ) ve ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi,

i. Erciyes Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesi veya banka hesabına yatırılmış geçici teminata ait banka dekontu veya alındı makbuzu veya usulünce düzenlenen geçici teminat mektubu,

j. İhale dokümanı bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu veya alındı makbuzu.

k. İhale tarihine kadar yer görme yapılması ve bu yer görme belgesinin ihale dosyası ile birlikte sunulması zorunludur. Yer Görme Belgesi Erciyes Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecektir. (Ek-4 Formu)

l. Teknik personel taahhütnamesi (Şartname ekinde yer alan örneğe (EK-5 Formu) uygun olarak hazırlanacaktır.),

m. İlan tarihi ile ihale tarihi arasındaki dönemde alınmış; kredi borcunda temerrüde düşmediğine dair kanıtlayıcı belge,

n. İhale tarihi itibariyle vergi borcu bulunmadığına dair belge,

o. İhale tarihi itibariyle SGK borcunun bulunmadığına dair belge,

Madde 6 - İhale Komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.

İlan olunur.