Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasında,Işıklar Yapı Ürünleritercih edildi.Projede Işıklar / Ekoklinker 20 ürünü kullanıldı. Büyük projelerde işçilik masraflarını fazlasıyla düşüren Ekoklinker, kullanım ömrü ve seyrek bakım ihtiyacı gibi avantajlarıyla da müşterilerine uzun vadede yüksek tasarruf teminat ediyor.

 

Işıklar Yapı Ürünleri’nin iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan  "Ekoklinker Yeni Nesil Duvar Sistemleri"  ısı ve ses yalıtımında büyük ölçüde avantaj sağlayan, özel fırınlarda yüksek derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretilmektedir. Ekoklinker bu sayede sağladığı yalıtım performansını bina ömrü boyunca dış hava şartlarından ve yangınlardan korur. Son yıllarda meydana gelen bina ve cephe yangınlarından ötürü Avrupa’da oldukça fazla tercih edilmeye başlayan Ekoklinker, mükemmel dayanıklılığı sayesinde yapılarda sağlam ve koruyucu duvarlar oluşturmaktadır. Ayrıca geleneksel duvar tiplerine göre çok daha ince olması sebebiyle daha geniş mekanların yaratılmasına imkan sunmaktadır.

 

Ekoklinker-20 tüm bu avantajları sayesinde 0,09 w/mk ısıl iletkenlik değeri ile bölgelerde gerekli ısı yalıtım şartlarını yerine getirmekte ve uygulandığı duvarlarda ilave yalıtıma gerek duyulmamaktadır.