KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR

Soma Belediyesinden:

 

İşin Yeri

Pafta No

Parsel No

Muhammen Bedel (KDV Hariç)

Geçici Teminat (TL)

İhale Tarih ve Saati

Manisa İli Soma İlçesi Turgutalp Mh. Menderes Cad.

31K-1-A

3243

2.871.826,00 TL.

86.154,78 TL.

09.10.2017 14:00

 

Yukarıda yeri, pafta, ada ve parsel numarası ile muhammen bedeli belirtilen taşınmaz üzerine Belediye Meclisi kararı esas alınarak İmar ve inşaat durumları belirtilen taşınmaz üzerine yapılacak olan “İşyeri + Konut” şartnamesi esasları dahilinde, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereği “ açık teklif usulü” ile kat karşılığı inşaat yaptırılması işi ihaleye konulmuştur. İhale yukarıda belirtilen tarih ve saatte Soma Belediye Encümen toplantı salonunda encümen huzurunda yapılacaktır.

İli: Manisa, İlçesi: Soma, Mahallesi: Turgutalp, Cadde: Menderes, Taşınmaz Alanı: 1298,32 m², İnşaat Alanı: 3427 m²

İhale konusu işte, inşa edilecek taşınmazın bodrum kat 21, 22, 23, 24, 25, 26 nolu işyerleri, birinci kat 8 nolu mesken, 2. kat 11, 12 nolu, 3. kat 15, 16 nolu, 4. kat 19, 20 nolu meskenler idareye kalacak şekilde ve ek olarak belediye encümeninin 14/08/2017tarih ve 2017/402 sayılı kararı ile belirlenen 1.000,00 TL + KDV üzerine artırım uygulamak suretiyle teklif verilecektir.

1. Yeterlilik İçin İstenen Belgeler

İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerde aşağıdaki şartlar aranır isteklilerin;

a) Kanunu ikametgah belgesini vermesini (2017 yılında alınmış) (şirketlerde bu belge aranmayacak olup tüzel kişiler için adres bildirgesi)

b) Türkiye’de tebligat (yazışma) için adres beyanı ve/veya irtibat için telefon varsa faks numarası ile elektronik posta adresi vermesi (2017 yılında alınmış)

c) İhalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya esnaf ve sanatkarlar odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.

c1) Tüzel kişi olması halinde, Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi. (Türkiye’de Şubesi bulunmayan Yabancı tüzel kişiliğin belgelerin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir)

c2) Gerçek kişi olması halinde Ticaret ve Sanayi Odasından veya esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi (2017 yılında alınmış)

c3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (c1) ve (c2) deki esaslara göre temin edecekleri belge.

d) Noter tasdikli imza sirkülerini vermesi. (2017 yılında alınmış)

d1) Gerçek Kişi olması halinde noter tasdikli imza sirkülerini vermesi. (2017 yılında alınmış)

d2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini vermesi (2017 yılında alınmış olması) (Türkiye’de Şubesi bulunmayan Yabancı tüzel kişiliğin belgelerin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir)

d3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (d1) ve (d2) deki esaslara göre temin edecekleri belge.

e) İstekliler adına vekaleten iştirak edilmesi halinde istekli adına teklifte bulunacak şahısların noter tasdikli vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri (2017 yılında alınmış) (Türkiye’de Şubesi bulunmayan Yabancı tüzel kişiliğin vekaletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gereklidir)

f) İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu şartnameye ekli örneğinde uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca, ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

g) İhale tarihinden 7 (yedi) gün öncesi itibarıyla kesinleşmiş vergi borcu ve sosyal güvenlik borcu olmadığına dair ilgili kurumlardan alacakları belgelerin aslının veya noter onaylı örneklerinin ibraz edilmesi.

h) 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair taahhütname.

i) İsteklilerin Faaliyet konusu inşaat taahhüt işi olan ve Maliye Bakanlığı’nın bina müteahhitliği (inşaat) faaliyet kodunda kayıtlı ve faaliyet gösterdiğine dair Faaliyet süreleri ile ilgili vergi dairelerinden alınacak belge aslı veya noter tasdikli sureti. İsteklinin ortak girişim olması halinde tüm ortaklarca idareye ibraz edilmesi. Firmanın faaliyet süresi ile ilgili beyanı ve belgeleri.

k) Kat karşılığı veya inşaat taahhüt işleri ile iştigal ettiğini veya mesleki ve teknik yeterliliğini belgeleyen gerçek ve tüzel kişilere veya resmi kurumlara yapılmış noterlikçe düzenlenmiş 3427 m² işin %50’si oranında tek sözleşmeye dayalı konut veya benzeri inşaat yapı kullanma izin belgesi veya yapı ruhsatı ve ilgili SGK belgeleri ekli kat karşılığı veya her türlü inşaat yapım sözleşmesini aslı veya sureti. İsteklinin ortak girişim olması halinde tüm ortaklarca idareye ibraz edilmesi.

l) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğünü belirtilen Soma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden temin edilecek yer görme belgesi (işyeri görme belgesi)

m) İhale Dosyası Satın alındığına dair belge aslı.

n) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

o) Teknik personel taahhütnamesi. (1 adet İnşaat Mühendisi veya mimar) (En az 5 yıl deneyimli)

ö) İsteklilerin ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı a,b,c,d,e,g,h,i,k,l,n,ö bentlerinde belirtilen belgeleri vermesi zorunludur.

p) Soma Belediye Başkanlığı adına alınmış 86.154,78 TL (seksenaltıbinyüzellidört Türk Lirası, yetmişsekiz Kuruş) tutarında geçici teminata dair tahsilat alındı makbuzu/banka dekontu veya banka teminat mektubu.

r) Posta yoluyla İhale için verilecek teklif mektubunda belirtilecek meblağ, rakam ve yazı okunaklı bir şekilde (silinti kazıntı olmayacak) yazılacaktır. Teklif mektubu ile belirtilen değerin Yazı ile rakamı birbirini tutacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

s) İstekliler yukarıda sayılan belgelerin aslını veya uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. (noter onaylı belgelerin aslını uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir)

ş) İş bu ihale ilanı genel bilgi niteliğinde olup kat karşılığı inşaat yaptırılması işinde ihale şartname hükümleri uygulanacaktır.

u) İhale komisyonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 29. Maddesi gereğince ihaleyi yapıp yapmamakta en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.

ü) İsteklilerin ilanda, teknik şartnamede ve idari şartnamede istenen belgeleri 09.10.2017 Pazartesi Günü saat 13:30’a kadar Soma Belediye Başkanlığı Kurtuluş Mahallesi Cengiz Topel Meydanı No: 8 Soma/MANİSA adresinde bulunan Yazı İşleri Müdürlüğü’ne Encümen Başkanlığına sunulmak üzere imza karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir.

v) İhaleye istekli firmalar işe ait şartname sözleşme ve eklerini Soma Belediye Başkanlığı Kurtuluş Mahallesi Cengiz Topel Meydanı No:8 Soma/MANİSA adresinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde 08:00-17:00 saatleri arasında ücretsiz görebilecekleri gibi şartname ve sözleşme ve eklerini 400,00 TL karşılığında satın alacaklardır. İhaleye katılacak olan isteklilerin ihale dokümanını satın alması zorunludur. İhale şartnamesi ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin ispatı için her sayfası imzalanacaktır.

(İstekli yetkilileri veya vekilleri ihale dosyası içinde yer alan şartnameler veya sözleşme ve diğer dokümanları kaşeleyip imzalayacaktır. Bu imza ihale dosyasındaki dokümanlarda yer alan tüm hükümler ile bu ihale dosyasına bağlı diğer eklerdeki hükümlerin kabul edildiği anlamını taşır)

y) İstekli firmalar idari şartname ve teknik şartnameyi okuduğunu, projeleri incelediğini, ihale şartnamelerinde belirtilen hükümleri, projelerde belirtilen hususları yerine getireceğine dair taahhütnameyi ibraz etmelidir.

8336/1-1

 

KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR

Soma Belediyesinden:

 

İşin Yeri

Pafta No

Parsel No

Muhammen Bedel (KDV Hariç)

Geçici Teminat (TL)

İhale Tarih ve Saati

Manisa İli Soma İlçesi Turgutalp Mh. Menderes Cad.

31K-1-A

3243

2.871.826,00 TL.

86.154,78 TL.

09.10.2017 14:00

 

Yukarıda yeri, pafta, ada ve parsel numarası ile muhammen bedeli belirtilen taşınmaz üzerine Belediye Meclisi kararı esas alınarak İmar ve inşaat durumları belirtilen taşınmaz üzerine yapılacak olan “İşyeri + Konut” şartnamesi esasları dahilinde, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereği “ açık teklif usulü” ile kat karşılığı inşaat yaptırılması işi ihaleye konulmuştur. İhale yukarıda belirtilen tarih ve saatte Soma Belediye Encümen toplantı salonunda encümen huzurunda yapılacaktır.

İli: Manisa, İlçesi: Soma, Mahallesi: Turgutalp, Cadde: Menderes, Taşınmaz Alanı: 1298,32 m², İnşaat Alanı: 3427 m²

İhale konusu işte, inşa edilecek taşınmazın bodrum kat 21, 22, 23, 24, 25, 26 nolu işyerleri, birinci kat 8 nolu mesken, 2. kat 11, 12 nolu, 3. kat 15, 16 nolu, 4. kat 19, 20 nolu meskenler idareye kalacak şekilde ve ek olarak belediye encümeninin 14/08/2017tarih ve 2017/402 sayılı kararı ile belirlenen 1.000,00 TL + KDV üzerine artırım uygulamak suretiyle teklif verilecektir.

1. Yeterlilik İçin İstenen Belgeler

İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerde aşağıdaki şartlar aranır isteklilerin;

a) Kanunu ikametgah belgesini vermesini (2017 yılında alınmış) (şirketlerde bu belge aranmayacak olup tüzel kişiler için adres bildirgesi)

b) Türkiye’de tebligat (yazışma) için adres beyanı ve/veya irtibat için telefon varsa faks numarası ile elektronik posta adresi vermesi (2017 yılında alınmış)

c) İhalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya esnaf ve sanatkarlar odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.

c1) Tüzel kişi olması halinde, Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi. (Türkiye’de Şubesi bulunmayan Yabancı tüzel kişiliğin belgelerin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir)

c2) Gerçek kişi olması halinde Ticaret ve Sanayi Odasından veya esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi (2017 yılında alınmış)

c3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (c1) ve (c2) deki esaslara göre temin edecekleri belge.

d) Noter tasdikli imza sirkülerini vermesi. (2017 yılında alınmış)

d1) Gerçek Kişi olması halinde noter tasdikli imza sirkülerini vermesi. (2017 yılında alınmış)

d2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini vermesi (2017 yılında alınmış olması) (Türkiye’de Şubesi bulunmayan Yabancı tüzel kişiliğin belgelerin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir)

d3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (d1) ve (d2) deki esaslara göre temin edecekleri belge.

e) İstekliler adına vekaleten iştirak edilmesi halinde istekli adına teklifte bulunacak şahısların noter tasdikli vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri (2017 yılında alınmış) (Türkiye’de Şubesi bulunmayan Yabancı tüzel kişiliğin vekaletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gereklidir)

f) İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu şartnameye ekli örneğinde uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca, ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

g) İhale tarihinden 7 (yedi) gün öncesi itibarıyla kesinleşmiş vergi borcu ve sosyal güvenlik borcu olmadığına dair ilgili kurumlardan alacakları belgelerin aslının veya noter onaylı örneklerinin ibraz edilmesi.

h) 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair taahhütname.

i) İsteklilerin Faaliyet konusu inşaat taahhüt işi olan ve Maliye Bakanlığı’nın bina müteahhitliği (inşaat) faaliyet kodunda kayıtlı ve faaliyet gösterdiğine dair Faaliyet süreleri ile ilgili vergi dairelerinden alınacak belge aslı veya noter tasdikli sureti. İsteklinin ortak girişim olması halinde tüm ortaklarca idareye ibraz edilmesi. Firmanın faaliyet süresi ile ilgili beyanı ve belgeleri.

k) Kat karşılığı veya inşaat taahhüt işleri ile iştigal ettiğini veya mesleki ve teknik yeterliliğini belgeleyen gerçek ve tüzel kişilere veya resmi kurumlara yapılmış noterlikçe düzenlenmiş 3427 m² işin %50’si oranında tek sözleşmeye dayalı konut veya benzeri inşaat yapı kullanma izin belgesi veya yapı ruhsatı ve ilgili SGK belgeleri ekli kat karşılığı veya her türlü inşaat yapım sözleşmesini aslı veya sureti. İsteklinin ortak girişim olması halinde tüm ortaklarca idareye ibraz edilmesi.

l) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğünü belirtilen Soma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden temin edilecek yer görme belgesi (işyeri görme belgesi)

m) İhale Dosyası Satın alındığına dair belge aslı.

n) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

o) Teknik personel taahhütnamesi. (1 adet İnşaat Mühendisi veya mimar) (En az 5 yıl deneyimli)