ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIMI İHALE EDİLECEKTİR

Osmaniye Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden:

 

İNŞAAT KARŞILIĞI VERİLECEK HAZİNE TAŞINMAZLARI:

İli

İlçesi

Mahallesi

Ada

Parsel

Vasfı

Yüzölçümü (m2)

Hazine Hissesi

İmar Durumu

İnşaat Karşılığı Verilecek Kısım (m2)

Taşınmazların Tahmini Toplam Bedeli (TL)

Geçici Teminat Tutarı (TL)

İhale Tarihi/Saati

Osmaniye

Kadirli

Cemalpaşa

1903

4

Arsa

3.043,42

TAM

Konut Alanı

5.111,63

2.341.913,17

702.573,95

06/09/2017

10.00’da

Osmaniye

Kadirli

Cemalpaşa

1624

9

Arsa

2.741,67

2.068,21

Konut Alanı

 

ARSA KARŞILIĞI İNŞAATIN YAPILACAĞI HAZİNE TAŞINMAZI:

İli

İlçesi

Mahallesi

Ada

Parsel

Vasfı

Yüzölçümü (m2)

İmar Durumu

Yapılacak İnşaat Türü

Yaklaşık maliyet (TL)

Osmaniye

Kadirli

Cemalpaşa

1474

7

Arsa

1.178,62

Resmi İdari Tesis Alanı

Hizmet Binası Yapılacak

1.832.512,50

 

(1) Osmaniye İli, Kadirli İlçesi, Cemalpaşa Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 1474 ada 7 parsel nolu 1.178,62 m2yüzölçümlü taşınmazın üzerine Hizmet Binası yaptırılmasına karşılık, Osmaniye İli, Kadirli İlçesi Cemalpaşa Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 1903 ada 4 parsel, 1624 ada 9 parsel nolu toplam 5.111,63 m2 yüzölçümlü taşınmazların 2.341.913,17 TL (ikimilyonüçyüzkırkbirbindokuzyüzonüçliraonyedikuruş TL) tahmini bedelle, 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi uyarınca Pazarlık usulü ile ihalesi yukarıda belirtilen tarihte ve saatte yapılacaktır. Geçici Teminat bedeli ise 702.573,95 TL’dır(yediyüzikibinbeşyüzyetmişüçliradoksanbeşkuruşdur).

İhaleye katılabilmek için;

a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmak,

b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermek,

c) Gerçek kişilerin; T.C. Kimlik nosunu bildirmeleri ve Nüfus Cüzdanı Suretini vermeleri (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir), Tüzel kişilerin ise; Vergi Kimlik nosunu bildirmeleri,

d) Geçici Teminatı {Tedavüldeki Türk parası ve yahut Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları (Her teminat mektubunda daha önce ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterilmesi zorunludur) ve yahut Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır)} yatırmış olmak,

e) Terör örgütlerine iltisakı yahut bunlarla irtibatının olmadığına dair İl Olağanüstü Hal Bürosundan alınacak olan belgeyi vermek,

f) İhaleye katılacak olan: GERÇEK KİŞİ OLMASI HALİNDE; ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belgeyi, ÖZEL HUKUK TÜZEL KİŞİLERİ OLMASI HALİNDE; idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinde veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış SİCİL KAYIT BELGESİ ile tüzel kişilik adına İhaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarının gösterir noterlikçe tasdik edilmiş İMZA SİRKÜLERİNİ veya VEKÂLETNAMEYİ, KAMU TÜZEL KİŞİLERİ OLMASI HALİNDE İSE; tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği TEMSİLE YETKİLİ OLDUĞUNU belirtir belgeyi vermeleri,

g) İhale Şartnamesinde istenilen diğer bilgi/belgeleri vermeleri, zorunludur.

(2) İhaleye ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dâhilinde Osmaniye Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.

(3) Yükleniciye devri öngörülen taşınmaza takdir edilen bedel üzerinden artırım teklifi alınacak olup, artırımlar sonucunda oluşan ihale bedeli ile Hizmet binası yapılacak taşınmazların tahmini toplam bedeli olan 2.341.913,17 TL arasındaki fark peşin olarak Hazineye ödenecektir.

(4) İhale bedeli üzerinden % 6 (yüzdealtı) oranında kesin teminat alınacaktır.

(5) Satışı yapılan taşınmaz mallar; KDV'den, satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.

(6) 2863 sayılı Kanuna göre düzenlenmiş sertifika; ödeme aracı olarak kabul edilmeyecektir.

(7) Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

(8) İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir. İhaleye katılacakların ihale dokümanını almaları zorunlu olup doküman bedeli 200 (ikiyüz) TL’dir.

(9) İhale ilanı; www.milliemlak.gov.tr, www.osmaniye.gov.tr ve www.osmaniyedefterdarligi.gov.tr adreslerinde görülebilir.

İlan olunur.

7210/1-1