Odunpazarı Belediyesinden:

Madde 1. İhalenin Konusu Ve Şekli İle İşin Niteliği, Nevi Ve Miktarı:

1.1-Odunpazarı Belediye Başkanlığı’nın mülkiyetinde bulunan Tapunun, Karapınar Mahallesi 19-N-1-C pafta, 2863 ada, 1 parsel adresinde bulunan 1.899,01 m2 yüzölçümlü arsanın üzerinde müteşebbis tarafından inşa edilecek, Odunpazarı Belediyesi Meclisinin 4/58 karar sayısı ile Yap İşlet Devret modeli ile yaptırılacak Çankaya Sosyal Tesisleri ve Nikah Salonu yapım işi, ihale şartnamesi hükümlerine göre ayni hak tesisi kurularak 15 (on beş) yıl süre ile müteşebbis tarafından işletilmesi ve bu sürenin sonunda Odunpazarı Belediyesi’ne devredilmesi işleri; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. Maddesi (a) bendi gereğince kapalı teklif usulü ile yıllık tespit edilen muhammen bedel (yıllık kira bedeli) 141.676,30 TL+KDV (Yüz kırk bir bin altı yüz yetmiş altı lira otuz kuruş + KDV ) üzerinden, artırma yapmak suretiyle ihaleye çıkartılmıştır.

İnşaat tahmini yapım bedeli: 4.605.300,00 TL (Dört milyon altı yüz beş bin üç yüz Türk Lirası)

1.2. İhale şartnamesi ile ilgili irtibat bilgileri:

Odunpazarı Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü, Belediye Hizmet Binası 2. Kat 48 nolu oda

Yenidoğan Mah. Çamkoru Sok No.4 Odunpazarı Eskişehir

Telefon nosu: 0 222-213 30 30/2222      Fax nosu: 0 222-227 96 07

1.3. Bahse konu iş ilgili ihale dokümanları Odunpazarı Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü, Belediye Hizmet Binası 2. Kat 48 nolu oda dan bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek isteklilerin ihale dokümanını satın alması zorunlu olup, buna ilişkin makbuz aslının, iş bu şartnamede belirtildiği gibi Dış Zarf belgeleri arasında idareye sunulması zorunludur.

1.4. İhale dokümanının satış bedeli 500,00 TL (Beş yüz Türk Lirası) dır.

1.5. İhale dokümanı, içeriğindeki belgeleri gösteren Dosya Satış Tutanağı ile birlikte verilir. İstekli ihale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve dosyaların tamam olup olmadığını kontrol ederek teslim alır.

1.6. İstekli ihale dokümanın satın almakla, ihale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan kural ve koşulları, bu dokümanda aksine bir hüküm olmadığı sürece, istekli sıfatıyla kabul etmiş sayılır.

Madde 2. Muhammen Bedel:

Yıllık kira bedeli 141.676,30 TL + KDV (Yüz kırk bir bin altı yüz yetmiş altı lira otuz kuruş + KDV ), 15 yıllık kira bedeli 2.125.144,50 TL + KDV (İki milyon yüz yirmi beş bin yüz kırk dört lira elli kuruş + KDV) olup, ihalede artırım yıllık kira muhammen bedeli üzerinden yapılacaktır.

Madde 3. İhalenin Nerede, Hangi Tarihte ve Saatte Yapılacağı:

3.1. İhale Odunpazarı Belediyesi Encümen Salonunda 28.07.2015 tarihinde, Saat:10.30’da Belediye Encümeni (İhale Komisyonu) huzurunda yapılacaktır.

3.2. İstekliler ihale dosyalarını 28.07.2015 Salı günü Saat: 10.30’a kadar Odunpazarı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Evrak Kayıt Memurluğuna kayıt ettirerek, İhale komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

3.3. Teklifler son teklif verme tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da görülebilir. Son başvuru saatine kadar idareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

3.4. Verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

3.5. Saat ayarında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun saat ayarı esas alınır.

3.6. İhale için belirlenen tarih, tatil gününe rastlarsa, ihale tatili izleyen ilk iş gününde aynı yer ve saatte yapılır. Çalışma saati sonradan değişse de, ihale ilan edilen saatte yapılır. Teklifler açılmaya başlandıktan sonra çalışma saatine bağlı kalınmaksızın işleme devam olunur.

Madde 4. Yapım Ve İşletme Süresi:

4.1. Yapım Süresi: 300 takvim günüdür.

4.2. İşletme Süresi, Yapım süresinin bitiminden itibaren 15 yıldır.

Madde 5. İhaleye Katılabilme Şartları:

İhaleye katılacak olanlarda aşağıdaki şartlar aranır.

5.1. Kanuni ikametgâh belgesi,

5.2. Türkiye’de tebligat için adres beyanı (Telefon, faks numarası ve varsa mail adresi içermelidir.)

5.3. Gerçek kişi olması halinde ilgilisine göre Ticaret, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıt olduğunu gösterir belge,

5.4. Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türk Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.

5.5. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) deki esaslara göre temin edecekleri belge,

5.6. Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,

5.7. Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu Türk konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

5.8. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) veya (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

5.9. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

5.10. Şekli ve içeriği şartname belirtilen Geçici Teminat

a - İnşaat tahmini yapım bedelinin %3’ü olan: 145.254,00-TL. (Yüz kırk beş bin iki yüz elli dört Türk Lirası) (İhale tarihinden itibaren en az 120 gün süreli ya da süresiz)

b - 15 Yıllık kira bedelinin %3 ü olan: 39.078,29-TL. (Otuz dokuz bin yetmiş sekiz Türk lirası yirmi dokuz kuruş) (İhale tarihinden itibaren en az 120 gün süreli ya da süresiz)

5.12. İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu şartnameye ekli örneğine uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca, ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

5.13. Vergi borcu bulunmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden, ihale ilan tarihinden sonra alınmış belge,

5.14. SGK prim borcu bulunmadığına dair ilgili Sigorta Müdürlüğünden, ihale ilan tarihinden sonra alınmış belge,

5.15. Şartnameye uygun olarak hazırlanmış teklif mektubu.

5.16. Bu işin ilan tarihinden sonra temin edilmiş tarih, sayı ve banka kaşesini ihtiva eden çift imzalı ve Genel Müdürlükten teyitli kullanılmamış en az 484.180,00 TL (Dört Yüz seksen dört bin yüz seksen Türk Lirası) tutarında nakit kredisi ile kullanılmamış en az 484.180,00 TL (Dört Yüz seksen dört bin yüz seksen Türk Lirası) tutarında teminat kredisini gösteren banka referans mektubu. Bu kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak yada birden fazla banka referans mektubu sunmak suretiyle de sağlanabilir.

5.17. İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan ortakların banka referans mektupları ortaklıktaki hisseleri oranında değerlendirilecektir.

5.18. İhale dosyası satın alındığına dair belge. (Dosya Satış Tutanağı ve makbuz)

5.19. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre yasaklı olmadıklarına dair taahhütname.

5.20. Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yoktur yazısı.

5.21. Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup istenen bütün bilgi ve belgelerin (teklif mektupları ve geçici teminatlar dâhil) bu Kanuna uygun olması gerekmektedir.

5.22. İstenen belgeler 2015 yılında alınmış(imza sirküleri ve vekâletname ihale tarihinde geçerli olmak kaydıyla eski tarihli olabilir) ve belgelerin asılları ya da noter tasdikli suretleri geçerli olacaktır.

5.23. İstekliler verecekleri bilgi ve beyanlarını kanıtlayıcı belgeleri de teklifleri ekinde idareye sunacaklardır.

5.24. İdare istekli tarafından verilen, doğru olmayan veya yanıltıcı nitelikteki bilgi, beyan ve belgeler nedeniyle istekliyi ihale dışında bırakma hakkına sahiptir.

5.25. İdare, teklif değerlendirme aşamasında, isteklilerden beyan ettikleri bilgilerle ilgili kanıtlayıcı ek belgeler isteyebilir ve bunların ibraz edilmemesi hali “yanıltıcı beyan” kapsamında değerlendirilip istekli ihale dışı bırakılabilir.

5.26. Organizasyon yapısı ve personel durumuna ilişkin belgeler:

İstekli tarafından yapım işinde aşağıda unvanları ve adetleri belirtilen teknik personellerin özgeçmişleri, diploma sureti, oda kayıt belgesi ve noterden tasdikli teknik personel taahhütnamesinin verilmesi gerekir.

 

Şantiye Şefi

İnşaat Mühendisi

1 adet

En az 5 yıl deneyimli

Mimari Sorumlu

Mimar

1 adet

En az 2 yıl deneyimli

Elektrik Sorumlusu

Elektrik Müh./Elektrik-Elektronik Müh.

1 adet

En az 2 yıl deneyimli

Tesisat Sorumlusu

Makine Mühendisi

1 adet

En az 2 yıl deneyimli

 

5.27. Benzer İş Deneyimi:

İhaleye katılacak isteklilerin veya alt yüklenicilerinin ya da inşaat işini yaptıracağı firmaların, yurt içi ve yurt dışında kamu ve ya özel sektöre bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında yapmış oldukları ihale konusu iş veya 11.06.2011 tarihli 27961 sayılı Resmi Gazete’deyayınlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğinde belirtilen B-III. Grup İşlerdeki deneyimlerini tevsik etmeleri için İnşaat tahmini yapım bedelinin %50 si oranında benzer iş deneyimi sunmak zorundadır.

5.28. Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden alınmış yer görme belgesi.

İhale kara pulu ve sözleşme damga vergisi yükleniciden sözleşme öncesinde tahsil edilir.

İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.

İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.

İlan olunur.