Işıklar Yapı Ürünleri tarafından 2 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucu üretilen %100 doğal yapılı Ekoklinker sektöre hızlı bir başlangıç yaptı.

1000 derecenin üzerinde pişirilmiş kilin mükemmel dayanıklılığı sayesinde Ekoklinker duvarlara sağlam ve koruyucu bir yapı oluşturmakta ve böylece yapıların kalitesini arttırıcı bir görev üstlenmektedir. Sağlam yapısı, yangına dayanıklılığı, mükemmel ısı izolasyonu ve gerçek ses yalıtımı sayesinde Ekoklinker, yapılara dayanım gücü yüksek mukavemet kazandırmaktadır. Ayrıca sistem kesitinin inceliğinden dolayı mekanlarda alan kazanımı sağlamakta ve A1 sınıfı yanmaz ürün olma özelliği ile de yapılarınıza ve size güvenli bir ortam sunmaktadır. Ekoklinker, içerisinde bulunan mineral yün sayesinde dış seslerin yok denecek kadar az algılanmasını sağlayarak, yaşadığınız mekanı daha huzurlu bir ortama dönüştürmektedir. Ayrıca uygulaması kolay ve ekonomik açıdan kazanç sağlamaktadır.

Piyasaya yeni adım atmasına rağmen mimarların ve yapı firmalarının en önemli tercihi olan Ekoklinker, Gölbaşı Konakları (Sakarya), Demirland (İstanbul), Twin Towers (Ankara), Birgen İnşaat (İstanbul), Gündoğdu İnşaat ? Kiptaş Çatalca Konutları (İstanbul), Tansu Tomar Şahıs İnşaatı (İstanbul) ve Beyazlar İnşaat ? Beyazhane (İstanbul) gibi seçkin projelerde kullanılmıştır. Özellikle mükemmel ses yalıtımı sayesinde Beyaz İnşaat ve Demirland gibi projelerin tercihi olmuştur. Eşsiz yapısı ve %100 doğal bir ürün olma özelliğiyle Ekoklinker, önümüzdeki günlerde hayat bulacak bir çok projeye eşlik edecek bir ürün olma yolunda adım adım ilerlemeye tüm hızıyla devam ediyor.